Az igazsággyár

Harminc évvel ezelőtt történt, hogy nálunk intelligensebb, más bolygóról származó egyedek, úgy nevezett UFO- k jöttek a Földre. Már többször megfordultak nálunk ,de kísérleteik, hogy miszerint kapcsolatot teremtenek velünk, többször is megbukott. Soha nem tartották az embereket méltónak rá. Lapos Tányérfej fő-főség, azonban több milliárd lényt dolgoztatott egy igazsággyárban, és több évezredes kutatómunka után létrehozott egy teljesen újszerű anyagot, amitől az emberiség jobbá tételét remélte:
Úgy érzem megtaláltam a megoldást! Az emberek folyton azon panaszkodnak, hogy  a párjuk, a főnökük, a gyerekeik, nem elég őszinték hozzájuk. Az” igazság ide át van” nevű por ezt megoldja. Hó formájában, Karácsonykor szórjuk el ezt a varászszert, és onnantól kezdve mindenki igazat fog mondani. Ez lesz az emberiség megváltása, és végre tárgyalhatunk velük! Vége az alakoskodásnak, az álszentségnek, a képmutatásnak, és minden apró füllentésnek! - jelentette ki Lapos tányérfej fő-főség ,a földönkívüliek vezéregyénisége.
Így is tettek. Karácsonykor, az év legszebb napján, valóban új élet kezdődött az emberek számára. A kísérlet nagyon sikeresnek bizonyult, ugyanis szeretetben, békességben éltek egymás mellett.
De ez nem tartott sokáig. Pár hét sem telt bele, és a lények mentek beszámolni Lapos Tányérfej fő-főségnek:
-          Uram, az igazság... nem vált be! Szörnyű dolgok történtek! Feleségek, férjek megcsalásokat vallottak be, szülő, hogy nem akarta a gyermekét, és nem szereti párját, gyerek, hogy többször drogot használt, kész káosz lett az egész!
-          De hát ez hogy lehetséges? - értetlenkedett a vezér.
-          Nem tudjuk! Úgy tűnik háború lesz, világháború! Mindenki igazat mond! Az egyik alkalmazott elmondta a főnökének, hogy mennyire csak a pénzt hajtja, neki meg semmit nem fizet. Erre a főnöke kirúgta, és még egy kamerafelvétellel fel is jelentette, ahol a lejárt szavatosságú termékeket nem kidobta, hanem eltette a táskájába. És több millió hasonló eset! A családok széthulltak! A betegek öngyilkosok lettek, mert az orvosok könyörtelen módon a szemükbe mondták, hogy valószínű soha sem gyógyulnak meg! Idegösszeomlások, gyilkosságok ,veszekedések mindenhol!
-          Nem értem! - Lapos Tányér fej fő- főség tanácstalanná vált. - Mindenki az igazságot akarta! Állandóan arról panaszkodtak, szinte minden nap ezt a kérdést hallottuk: „ Miért nem vagy őszinte hozzám? ” - A vezér is ráeszmélt az igazság
súlyos következményére. Mert az igazság bizony fájt! A fájdalomtól az emberek pedig megőrültek, kikészültek, reménytelenné vált az életük. 
Ezt tetézve az egyik lény így szólt:                  
-          És a legrosszabb, ami mindent tönkretett, az egy tényező, amivel nem is számoltunk. Mert hát ugye, mindenki igazat mond. Így hát... Hogyan is mondjam el? -nagyot sóhajtott -  ...Így hát a politikusok is! - Lapos Tányérfej fő-főség kétségbeesetten zuhant űrtrónjára - Ebből pedig iszonyatos botrány kerekedett! Minden kiderült! Az emberek csalódottak, dühösek, elveszettnek érzik magukat! Az egész helyzet kilátástalan!
- Valóban, ezzel a fontos tényezővel nem számoltunk! A politikában nem lehet igazat mondani, hiszen az katasztrófához vezet. -ismerte be szomorúan tévedését a vezér - Azonnal csomagoljatok be minden egyes igazságport, díszes csomagolásba! ! Minél ékesebb, színesebb, annál jobb! Az emberiség nem áll készen rá, hogy fel vegyük velük a kapcsolatot! Eső formájában, szinte hetente szórjuk rájuk ezt az új szert!
- Ez is igazság lesz?
- Nem, ez a hazugság! Erre van szükségük! Nélküle élni sem tudnak, lélegezni sem!  Töröljük a memóriájukat, erős szél formájában, ahogy már több kísérletnél is megtettük! Az embereknek továbbra is hazudniuk kell!  Hazudni kicsit, nagyot! Ez az emberiség jövője! Rájöttem, itt nincs helyünk! Az emberiség egyszerűen pusztulásra van ítélve. Ha végeztetek, a következő 0322-es űrhajó járattal vissza is jöhettek utánunk a bolygónkra! Egy percig sem maradunk tovább!
 Döntött a vezér, és azóta, soha többet nem jöttek megmenteni az embereket - hogy kapcsolatot tudjanak teremteni velük - mert tudták, hogy lehetetlen.
 

0
Your rating: Nincs

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 5 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

Meleg van ! ( Kinek a teste, kinek a lelke szép ! )

Összes vers

Összes vers : 6632

Összes próza

Összes próza : 425

Összes kép

Összes kép : 1044

Összes hangos vers

Összes audio : 39