A bliccelő

Megvettem a bérletem! Utazni kell, még akkor is ha a nyugdijam utolsó 10 ezresét váltottam. Mindig törvénytisztelő voltam ,vagyok!
Az apró huncutkodásokat sem birtam soha. Ha én megsprólolom, a hasamon ezt az összeget mely nem kevés, akkor másnak is kutya kötelessége lenne ezt megtenni.
-A villamos már bent állt a végállomáson. Ülőhely csak itt ott akadt.
Egy kövér mázsányi hústorony állt,az egyik oszlopnak támaszkodva.Körötte
fiatal munkatársai. Mindnyájan munkásruhában . A Nagydarab szólalt meg,
elsőként,Persze nagyhangon. Na! voltatok a tennap a "Négycsöcsüben"?
A fiatalok zavartan körbenéztek csendesen rászóltak a-Hústoronyra. -Maraggyá mán!-Zavartan vihorásztak.
Sok kis fiatal diáklány is most utazott, meg férfiak nők vegyest.
Mit vagytok úgy oda - válaszolt. Túl vannak ezek mán mindenen igaz -e? Hajolt közel egy széparcú kis diáklányhoz. A lány távolabb húzodott.
- Na! mi van tán büdös a ruhám? -kérdezte a gyereklányt. Az semmit sem szólt csak arrébb lépett a férfitól,aki bizony csak úgy árasztotta magából a büzös pálikával keveredett, izzadságszagot. Hétfő révén, a munkatársain tisztára suvickolt munkásruha volt. De a " Hústorony "kifejezetten büdös volt.
- Most mi van,mi a pálya? - szólt a fiatal munkásokhoz. Voltatok ott a kocsmában vagy nem? A fiúk szemlesütve mondták,hogy ők aztán nem, mert egész hónapban kell a kitartás a pézből.Kell az élelem, a lakbér. regie, a bérlet az utazáshoz. Ha-ha-ha!- méghogy bérlet, meg vagytok ti zakkanva!
-Én bezzeg voltam a " Pista néninél". Ettem csülköt, "pékné módra" egy pár kupica pájinkát is ittam,meg leguritottam vagy hat sört.
Már mindenki odafigyelt a nagyhangú hústoronyra. Aki vidáman ecsetelte, hogy még játékgépezett is. A villamos most elindult a végállomásról. A kis diáklányok csendesen kuncogtak, az idősebbek halkan beszélgettek.
Csak ez, ez a dagadt, pirosarcú ápolatlan, munkásruhás hangoskodott,még a villamos zugását,kerékkattogását is túlkiabálta, hogy milyen bénák és papucsok a kollégái.
-Tele vagyok zsozsó-val mondta. eszem iszom mégis tudok spórolni!Okosan kell rendezni a dolgokat oktatta, a szégyenkező fiatal munkásokat.

A következő megállónál , három fekete táskás férfi és egy hasoló ruházatú fiatalasszony szált fel a villamosra.
Kisvártatva, felvették karszalagjaikat és kérték a bérleteket jegyeket ellenőrzésre. A nagyhangú az ajtó közelébe sompolygott. A következő megálló még messze volt.Az utasok kezdték felmutatni jegyeiket. A fiatal ellenőrnő a Hústoronyhoz ért.
- Uram kérem jegyét vagy bérletét felmutatni!
A Nagyhangú utas, keresgélt a zsebeiben. Jaj! Drága nincs nálam a bérlet.
Akkor kérem fizesse meg a helyszini birságot! -mondta a nő udvariasan.
Ekkor a Hústorony elkezdett űvölteni. -Te szemét román! Idejőttök minket molesztálni? Minden ellenőr román Te te ! Te tetű k...a. Megemelte az öklét és úgy orrba vágta, a szerencsétlen nőt, hogy annak fröcskölt a vér az orrából.
Az utasok, az ellenőrök, sőt a saját kollégái is segitettek lefogni a férfit.

Nem foghatnak le demokrácia van ...orditotta.
A villamosvezető megállt és kihívta a redőrséget .
Amikor megérkeztek,kinyitotta az ajtókat és kérte az utasokat szálljanak le. Majd jön egy mentesítő járat.

-Én egy szegény munkás ember vagyok ! Hát nem értik? Demokrácia van. ezt nem lehet.Nem tehetik !-már majdnem sírt a Hústorony. A rendörők vitték a kocsijuk felé. mintha most kissebbnek látszott volna, egyre csak kiabált A munkás embert viszik el? Alig jut a betevő falatra! Nem sajnálta öt senki sem. Szirénázva megérkezett a mentőautó is.A törékeny kis ellenőrnőt elvitték. Őt mindenki szánta Megérkezett a következő villamos mindenki felszállt és elfoglalta a helyét. Mindenki csendes volt. Egy öregúr megszólalt, micsoda embertelen világot élünk...mindenki csal hazudik, fennhéjjázik és bliccel...!
Döbbenet ült mindnyájunk arcán. Micsoda emberek élnek köztünk ...

1
Your rating: Nincs (3 votes)

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

Mr. Tibbs repülni tanul. (Olaj, vászon 30x40 cm.)

Összes vers

Összes vers : 6666

Összes próza

Összes próza : 426

Összes kép

Összes kép : 1046

Összes hangos vers

Összes audio : 39