Botox

Nagygyörgy Erzsébet képe

Advent estéje, sült hús, és gyertyaillat terjeng az ebédlőben.
Az asztalnál átlagos házaspár rágódik a mócsingokon.
Miután letuszkolták az utolsó falatokat, s leöblítették egy pohárka, irtó rossz borral. Lazulnak kicsit.
Nevezzük őket, Gézának, és Irmának.
Irma a férjéhez fordul, aki éppen újságot olvas.
- Te, Géza, ezek az amcsi sztárok olyan jól néznek ki, mind ránctalanok, azt mondják, botoxolnak. A neten is reklámozzák. Tíz kezelés, nem is olyan vészes összeg lenne.
- Ühüm - érkezik a bizonytalan válasz, Gézától. Lehet meg sem hallotta, olyannyira belemélyedt az olvasásba.
- Apus, szerinted nem kellene nekem is botoxoltatni? – Kérdezi Irma az újságba mélyedőt. A tükör előtt állva, tapogatva, nyújtogatva igencsak viharvert arcbőrét.
- Apus, ez engem nagyon bánt lelkileg, te meg ide sem figyelsz? – Géza fél füllel, igenis hallotta, és figyelt is, mert a foga között ez a halk, epés megjegyzés szökkent ki:
- Engem meg az bánt negyven éve, hogy elvettelek… - Ezt jó halkan mondta, nehogy az asszony meghallja, mert abból bajok származnának. Tovább lapozott nagy nyugalommal a férfi, és elmerült a hírek olvasásában. De Irma tovább szekálta.
- Géza! – Csak nem figyelsz rám! – Tudod, azt gondolom, megérdemelném magamnak az ünnepekre. Mármint a tíz botoxot. Teljesen új asszonyod lenne. – Nem is örülnél? Kérdezte Irmácska a szenvedő férjét. Aki belül ezt gondolta: - Hát egy új, másik asszony jó lenne, nem a régi kivasalva. Irma tovább fokozta a mondandóját.
- Te apus, nem tudom, hogy nézhet az ember ki a tíz botox után? – Talán a végére már arcom sem lesz, olyan laza leszek? A férj már nagyon unta az asszonya rikácsoló hangját, és az egész kérdésbombázást. Szemüvegét feltolta a homlokára, és kissé meggondolatlanul, vagy éppen, átgondolva fakadtak belőle ki a szavak:
- Irma, húsz éve hordok sokdioptriás szemüveget, szerinted látni fogom, ha rajtad, vagy az arcoddal bármi is történik? – Ergo, tőlem lehetsz akár kátyús is, arcilag. Slussz! Ennyi!

A nő csak hápogni tudott a meglepetéstől, és elhallgatott végre. Egyből adventi csend honolt újra az otthonukban.

1
Your rating: Nincs (1 vote)

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

Mr. Tibbs repülni tanul. (Olaj, vászon 30x40 cm.)

Összes vers

Összes vers : 6666

Összes próza

Összes próza : 426

Összes kép

Összes kép : 1046

Összes hangos vers

Összes audio : 39