Egy álom üzenete

Zuhanok. Nem látom honnan, s vagy, hogy hová de, zuhanok. . A végtelen sötétség vesz körül. Nem látok ki belőle. Félek, mert érzem, valami közel van. Nem tudom ki vagy mi, nem tudom miért, de közel van és figyel. Várja, hogy odaérjek. Ordítanék de, nem tudom megtenni. Nincs erőm. Kalapál a szívem, szinte már hallom a gyors ritmikáját. Merev vagyok. Egyszerűen tehetetlen a testen, már nem én uralom. Az a valami egyre csak közelebb van, de nem mozdul, csak figyel. Mindenem remeg. Nincs menekvés. Nem tudom mi vár rám és ez megrémít. Vége a zuhanásnak. Nem értem földet, de vége. Vagy már csak megszoktam? Vagy inkább lebegek? Nem tudom. Minden sötét... Itt van. Érzem a jelenlétét. Körbenézek, de nem látom. Nincs, itt még is tudom, hogy lát és figyel. Remegek. Semmi sem történik. Minden csendes. Kinyitom a szám, de hang még nem hagyja el torkomat. Csak vagyok a semmibe, és várok valamit, de nem tudom mit. Újra körbenézek. Egy alak homályos körvonalai vehetők ki a sötétségből. Megrémültem. Ez a valami nagyobb nálam… Sokkal nagyobb. Futnék de, nem tudok min futni. Csak vagyok az ürességben. Közeledik felém egyre nagyobb és nagyobb. Megrendülök, és csak várom, hogy ideérjen. Amint felém halad, úgy oszlatja fel a fekete ködöt. Már látom az eget. Tiszta kék égbolt vesz körül de talaj nincs alattam. Lenézek és csak a felhőket látom, ahogy mint egy csapat juh tiszta gyapja úszna el alattam semmitől sem zavartattan. Itt minden békés. Megnyugodtam, mert tudom, nem akar rosszat nekem. De akkor mit akarhat? Miért nem szólal meg? Megpróbáltam megkérdezni, de ismét sikertelenül. Nem tudok megszólalni. Már itt van mellettem s körülvesz. Nem ember, nem állat. Csak van és körülvesz. Melegség árad belőle. Mindenemet ellazítja. Újra van erőm mozogni. Hirtelen akartam feltenni a kérdéseimet, de megelőzött és már válaszolt is. Képeket láttam magamban. Barátaim voltak azok, amint épp énekelnek. Nekem énekelnek. Egy másik kép váltotta fel, amin táncosok vannak. Egy pár az. Ismerős a mozgásuk, de nem tudom honnan. Közelebbről is szemügyre veszem őket. De hát ez én vagyok! Én és még valaki de nem tudom ki az, bár ismerős. Nézem a táncot. Egyszerűen nem tudom megunni. Csak a lányra koncentrálok. De, nem tudok rájönni, hogy ki, lehet az. A táncnak vége. A kép hirtelen elillan, és megint csak lebegek. Kérdem én magamba:

- Miért kellett végignéznem?

Nem válaszolt, csak képeket mutatott. Újra és újra ugyanazokat a képeket. Nem értem miért.

- Rosszat tettem?

Nem csinált semmit, de éreztem magamba, hogy azt üzeni: igen.

- Mit tettem?

Egy madarat láttam, ami elhagyja a fiókáját. Nem értettem ennek az üzenetét. Nem emlékszem, hogy bármit, vagy bárkit is elhagytam volna.

-  Ki vagy mi a fióka?

Magát mutatta, ahogy körbeveszi a barátaimat és táncoló párt. Nem értem. Semmit sem értek.

- Téged hagytalak el? Mi vagy te?

Hirtelen hatalmas békességet éreztem magam körül. Minden rendben van. A barátaim hangját hallom, ahogy nevetnek. Én is nevetek, de nem tudom min. A nevetés alább hagy, és csak a társaimat látom, ahogy mosolyognak. Ekkor megkérdeztem:

- Az osztályom vagy?

Ekkor a családi karácsonyt ugródtak be elém, amint épp vacsorázik mindenki. Nem értem ezt a váltást. A két kép teljesen különbözik.

- Nem értelek. Mit akarsz üzenni?

Az elrepült madár képeit látom, amint visszatér a fiókához.

- Azt akarok, hogy menjek vissza hozzád?

Semmit sem mutat, de tudom, hogy a válasza: igen

- De még mindig nem tudom mi vagy te.

Csörög az ébresztő. A szemeim kipattannak és csak az álmomon gondolkozom. Mi volt ez? Miért álmodtam ez? Az első képeken gondolkoztam. Mi lehet az üzenete? És a táncoló páré? Ki lehet az a lány? És miért vette körül őket? És az az érzés, mi lehetett? Semmi sem jut az eszembe. Megnéztem az osztályképeket.  Emlékszem ezt a képet mutatta nekem… Mi történt akkor? Válaszokat keresvén, felhívtam őket hogy mit csináltunk mi akkor. Azt mondták, egy éneket tanultunk. Mikor ezt elmondták hirtelen eszembe jutott a dalszöveg:
„…Süss fel Nap, adj meleget.
A jel tenyeremben a szeretet.”
Minden világossá vált számomra. Az üzenet az álmomban a szeretet.

1
Your rating: Nincs (5 votes)

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 36 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

bogyó cicánk

Összes vers

Összes vers : 6664

Összes próza

Összes próza : 426

Összes kép

Összes kép : 1045

Összes hangos vers

Összes audio : 39