Kis esti humor: Drága barátném 1. 2. 3. rész az utóbbi friss, az előbbieket emlékeztetőül vezettem föl...

Nagygyörgy Erzsébet képe

Kis esti humor: Nagy sokára készen lettem a harmadik részével a Drága barátném című vicces levelezéssel, fölvezetem előtte az első kettőt is, hogy képben legyetek...olvassátok, nevessetek... :)

Drága barátném! 1.

Ne vedd zokon, hogy oly régen írtam már neked levelet, de tudod nálunk, itt vidéken, sok a dolog a kertekben, földeken.
Már javában virágzik a herőce és a savanyú vetrece, de látom a töknek a levelén a szőrök már a sarkkör felé állnak, tehát jó lesz az idei termés.
Nyurga Elek polgármester úr, méltatta a kertem, gyümölcsösöm szépségét, és tavaly is én kaptam a városi: Szép kertek díjat. Elhiheted, hogy boldog voltam, hogy végre nem valami, plázacica, újgazdag mű-kertje nyert.
Ha látnád, most milyen sok virág van a tavaszi bangúrfán is...
Valami oknál fogva a környék összes kandúrja zászlós farokkal, kerülgeti ilyenkor mindig a fát.Csuda tudja mi hat így rájuk...Már valami érdekes dolog jár az eszemben, egy ideje, némileg értek a füvekhez is, és gondoltam készíteni kellene a bangúrfa leveléből teát, lehet, hogy 
afrodiziákumként hatna a szerelmi életre...Teszek hamarosan lépéseket ez ügyben, de legelébb ki kéne valakin próbálni, mert ugye lehet neki valami mellékhatása. Én az öreg Janóra gondoltam, még a söntésből ismered drága Icám, mikor csapos lány voltál, tudod akiről az a falusi legenda kerengett egy időben, hogy nem a lányokat szereti, no, ha rá fog hatni, akkor nyert ügyem van, világsiker lesz belőle, és mellékesen a nyugdíjam kitoldanám kissé, azzal a pár milliócskával. 
Majd küldök neked a szerből, mert panaszoltad a múltkori leveledben, hogy Zoli bátyám már estelente, csak a söröspoharat szorongatja tehelyetted.
Legyél türelemmel, Icám, postázom a napokban a bangúrteát, váljék hasznodra: aztán csak módjával a cicázással nehogy megártson...

Vége.

Drága barátném! 2.

Már megint mentegetődzéssel kezdem a levelem, drága Icám, de most komoly oka volt, hogy ennyit késtem a válaszommal.
El se tudod képzelni, mennyi gondom, bajom származott nekem a Bangúrteás esetből. 
No, de az elejin kezdem, tudod, van nekem két rosszcsont unokám, a Béla, meg a Zolika, hát mióta a fene a számítógépet beette a házba, azóta alig látom őket, no, elég az ahhoz, egyik este elém álltak azzal az ötlettel, hogy majd ők népszerűsítik a teámat, csak bízzam rájuk az ügyet, secperc alatt felteszik a feccbukkra, vagy fércbukta? Na mindegy.
Hát Icám úgy elkerekedett a szemem, hogy még...amikor megmutatta a két kölök a hirdetést. Meg kell mondanom, túl jól sikerült a dolog, mert azóta, se éjjelem, se nappalom, állandóan özönlenek a levelek, kérések. De neked még azt is elárulom, leánykérő levél is akadt közte. Majd behaltam neki, mikor olvastam, mert volt mit.
Karesz, tudod a részeges postás, zsákszámra hordja őket, az egész nappalit ellepi a temérdek boríték. Van aki a receptet akarná, hát vagyok én olyan buta? No, még csak az kéne!
Azért a szomszéd Rezsőkének én se tudnék ellen állni, ha akarná ő is a dógot, de észre se vesz mostanában. A piros arcú Klárit leskeli napszámra. 
Azon töröm a fejem, megkísértem egy kis Bangúrteával, hátha felém fordul a figyelme. Mert tudod kedves barátném, Gazsi halála óta nem járt senki az én, eléggé elvadult "háztájimba".
A háziorvosom már egy ideje ostromol a teáért, de tudom csak ingyért akar hozzájutni a huncut. A minap két belőle, hogy adnék e neki a maradékbul.
Lehet, megszánom és adok neki belőle kicsit, mert a múltkori párlatból maradt egy kevéske, gyanítom hernyás lehet azóta, mert a hígját kivittem a piacra, de a maradék annál ütősebb, én vigyáznék vele a helyiben, nehogy az elhíresült kék színű tablettákat túladagolókhoz hasonló sorsra jusson...
Szóval ennyit akartam írni, s majd erősen figyelem a dokit, nehogy elpatkoljon nekem időnap előtt, ha nem tartja be az adagot, oszt rám fogják vénségemre, hogy boszorkány vagyok...

Vége.

Drága barátném! 3.

Most nem mentegetőzök, mert okom volt rá, hogy ilyen hosszú ideig nem jelentkeztem, még levélben sem. Elmondom rögvest, de előtte melegen ajánlom, hogy helyezd magadat kényelembe. (No, nem éppen Zoli bátyánk ölibe, meg oda hiába is ülnél, mert az csak vicc lenne, mert tudjuk, őkelme nem a lepedő bajnoka, meg a puskaport is időnap előtt ellőtte a szomszéd Bözsinél...)
Hanem, leginkább azért, mert amúgy is le fogsz ülni a meglepetéstől...
Bizony azt se tudom, hol is kezdjem a dolgot, de leginkább azt mesélném el neked, hogy mi kerekedett ki a bangúrteás ügyből. 
Tudod, Icám a két tűzrevaló, rosszcsont unokám meghirdette neten, vagy miahálón a teámat, nem kis meglepetésemre egy szép nyári alkonyatkor hívást kaptam. De ne az Isteni elhívatásra gondoljá még,  az nem az volt.
Csak egy mezei telefonhívást képzejél el.
Idegesen babrátam a kütyün, de még jó, hogy a Bélus otthon volt nálam, hogy a fene enné meg a bokszot, képes volt kőttes kalácsot kérni szegény fejemtől. Szegény Gazsim halála óta nem sütöttem, neki volt a kedvence.
Éppen tiszta tészta volt a kezem, a gyerek tartotta, vagyis kihangosította, vagy mi.
Elkerekedett a szemem a hallottaktul, Valami George Livrin, vagy ki kereset Amerikából!
Aztmondta meg akarják venni a bangúrtea licencit.
Majdnem leültem a meglepetéstől, de még jó hogy nem, mer a Béla kivette a széket alullam.
Azon csudálkoztam, hogyan tudott magyarul, de mondta, a nagyapja magyar volt, attól tanulta meg a nyelvet.
Rögvest meg is hívott, hogy menjek ki Amerikába, szerződést készíteni és aláírni a formaságokat, azt mondta milliomos lehetek.
Nem hittem ám neki édes Icám, mert nem most először vettem föl a tundra bugyim.
Fineszes nő vagyok én.
Mondtam az illetőnek, hiszem, ha látom...Magánrepülőt kértem, az jöjjön érettem, mondom úgyse az jön, de meg lepődtünk, a gyerekekkel, mert egy helikoptert küldtek értem Pestről, onnan fog a repülő Amerikába vinni.
Láttad volna, hogy mennyien leskelődtek az útccából, még a plébános úr is megáldott sebtiben. A bögyös Teri, meg úgy elvörösödött írígységiben, hogy pirosabb lett, mint a kurvásra festett haja.
No, szóval nagy hercehurca volt. Lobogott a hajam a szélben amit, a rotor kevert, de sikerült beszállnom, integettem sokáig, míg láttam a falut, sírtam is, mert föntről olyan picinek látszott minden, ki tudja látom e még ezt a szépséges tájat, ahol születtem. Most elfáradtam, a többi izgalmas történést következő levelemben írom meg. Isten vigyázzon rád édes Icám!
 
Ui:
A sekrestye mögött eldugtam egy flaska jóféle, nagyfarkú Pista párlatjából való pálinkát, idd meg a nevemben, nehogy megpenészedjen!

Vége. Folyt. köv.

0
Your rating: Nincs

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 7 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

 Angyalok feszülnek egymásnak.

Összes vers

Összes vers : 6481

Összes próza

Összes próza : 416

Összes kép

Összes kép : 1037

Összes hangos vers

Összes audio : 39