Ó haj

Török Judit képe

Szőke, derekamat verdeső göndör "sörényem" volt. Éppen új lakásba költöztünk, gondoltam új lakás, új élet, új design. Elmentem egy számomra ismeretlen fodrászhoz és kértem, hogy fokozzuk az élményt, tegyünk a hajamba világosabb szőke és vörös tincseket. Látszott a szemén, hogy kihívást jelent neki a feladat.
  Nylonzacskót kaptam a fejemre és már húzta is az apró tincseket az előre elkészített lyukakon át. Ezt még jól tűrtem, de amikor egy büdös, kék színű trutymót kent a hajamra, komolyan kezdtem aggódni. - Ugyan melyik szín lesz ebből? - gondoltam kétségbe esetten - a vörös, vagy a szőke? - na jó, ne pánikoljunk, ő a szakember- nyugtatgattam magamat. Ültem és vártam mint Törpilla, csak nálam fordított volt a helyzet, a bőröm volt világos és a hajam kék. Lassan kezdtem megnyugodni, a kék színű tincsek világosodtak, már szinte fehérnek látszottak.
  - Ó, már jó is lesz, szépen kiszívta a színét - jött elégedetten mosolyogva a fodrász és kezdte a fésű fokával lehúzni a festéket a hajamról. Húzta-húzta, egyre kétségbeesettebb mozdulatokat tett, a tükörben én is egyre kétségbeesettebben néztem, ahogyan a hajam a festékkel együtt távozik.
  - Atyaég! Most mi lesz? Kopasz lettem? Hogyan megyek így ki az utcára? És egyáltalán a nőiességem egyik éke... - és már csak a könnyeim fátylán át láttam, amint a hajgyilkosom széttárt kezekkel áll előttem.
  - Lemosom és meglátjuk ... - próbálta elbagatellizálni az eseményt. - Ne aggódj! Vannak lehetőségek, gyönyörű póthajak, és persze a rövid frizurák is csinosak ilyen helyes pofikához ... - és még folytatta volna, ha gyilkos pillantásommal nem folytom belé a szót. Az utóbbinál maradtunk, 5 cm-es tüsi frizurám lett. A kilencvenes évek mesehőse, Son Goku is fejet hajtott volna a séróm előtt.
  Szerencsére már sötét volt, mikor haza indultam, a lépcsőházban jóindulatú félhomály, a könnyeimtől nem találtam a kulcsomat, ezért csöngettem.
  Nyílt az ajtó, kicsi lányom kidugta fejét az ajtón.
  - Szia! Te ki vagy? Anyukám nincs itthon...

1
Your rating: Nincs (3 votes)

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 2 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

.

Összes vers

Összes vers : 6600

Összes próza

Összes próza : 424

Összes kép

Összes kép : 1042

Összes hangos vers

Összes audio : 39