Szívultrahang - továbbgondolva

Aysa képe

...
Becsuktad magad mögött az ajtót, és kalimpáló , kapkodó szívvel mentél le a lépcsőn. Talán észre sem vetted, hogyan értél ki a levegőre. Mint katalógust hamisító diák, vagy mint ablakot kilövő kiskamasz, rajtakapva érezted magad!
Ultrahang és terhelés? A terhelés az imént ért, és nem is sejtik.

Ha tudnák, hogy nem a fizikai erőfeszítés - hanem a lelki-, a teher, a műszereket, csak most kapcsolnák be, hogy érzékeljék a mérhetetlent, amikor attól dobol a füledben pergőbben a vér, hogy gondolkodsz, gondolsz, valakikre gondolsz.

Mennyi egészséges ember van, akinek nem ver szaporábban a szíve, egyetlen névre sem. Közömbös megszokottságukban, sem az összetartozás kapcsa, sem az ismeretlen izgalma nem lendíti ki az ingát. S mégis vészes krikszkrakszokkal telnek meg a papírcsíkok, a leletek. Léteznek, önmaguk rezdülései rajzolnak ábrákat, de a rezdülésből eltűnt a bizsergető vágy. Mire is vágyakozzanak.
Most úgy érzed lelepleztek. Egymáshoz hajolnak és kérdőn néznek egymásra. Lehet, hogy rosszallón csóválják a fejüket. Vagy elégedetten nyugtázzák, hogy előttük nincs titok. Kombinálnak, ízlelik az elrejtett nevek zenéjét, s meglesnék az arcokat, ahogy várnak, ahogy örülnek neked. Ha kontrollra mégy , mint ismerőst keresik szíved lakóit. Vagy csak kíváncsian kutatják megvannak-e még.

S szívesen kiírnának egy rutinvizsgálatot, hogy a te neved lássák az ő szívükben, s megkaphasd az eredményt: Pozitív, a szívükben laksz!

1
Your rating: Nincs (3 votes)

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 4 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

Türkizben

Összes vers

Összes vers : 6570

Összes próza

Összes próza : 422

Összes kép

Összes kép : 1039

Összes hangos vers

Összes audio : 39