A szuttyogtatott mótyli receptje (Kipróbált!)

Nagygyörgy Erzsébet képe

A szuttyogtatott mótyli receptje (kipróbált!)

Hozzávalók:
1 kg. rendesen ledzsuvázott, mótyli
20 dkg. rezesmagvú, hanyinka
4-5 dl. Süllyögető itóka, (ha már felrollongott!)
2 db. birmaczláb, ingós része.
kedvenc fűszerem, a saját kezemmel zicsongózott hürledékpor, ajánlom, erősen a legjobb.

 

 

Elkészítése:

Amikor a ledzsuvázott mótylit, felire fonnyasztottuk a napon, akkor lehet főni feltenni, mert mint tudjuk másképpen, megfosatja a jónépet.
Erejét vesztve, feltesszük, a rahedlába főni, magosat válasszunk, mert kifuthat, a lábak miatt.
Még időben beletesszük a hanyinkát is, apróra vágva.
Ha már egy ideje pöfög, lejjebb vesszük a lángot, nehogy kifusson, és hozzáöntjük a süllyögtetős itókánkat is.
Ekkor kerülhet bele a birmaczláb, nagy kockákra vágottan.
Ott is hagyhatjuk néhány fertályórát, hadd iszomosodjon rendesen meg.
Menet közben a morzsolt hürledékporunkat is beleszórhatjuk, szél ellenében, ha lehet, mert szemfolyasztó hatással bír.
Jó éhes hassal neki lehet ülni, ha elkészült.
Itt nálunk a hervácsági dombság környékén, ezt a fejedelmi lakomát, sügeres esteken tálaljuk fel a nagyérdeműnek. Ha még holdvilágnál kiürülnek a rahedlák, akkor tán a reggelt is megérhetik kendtek. Köztudottan napvilágnál fogyasztva, elmérgesedhet a helyzet.

Szerző: Jómagam

 

 
0
Your rating: Nincs

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 9 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

Türkizben

Összes vers

Összes vers : 6552

Összes próza

Összes próza : 421

Összes kép

Összes kép : 1039

Összes hangos vers

Összes audio : 39