A Tűz Ereje 1. Fejezet

Egy ház ablakán megtört a Hold fénye. Csillan a vér, suhan a kard. Csend van. Minden hallgat. Csupán a kutya tudja mi történt, keservesen nyüszít. Egy magas árny húzódik el a ház falán és tovaszáll. Még a csillagok is siratják azt a házat...

*

Fejem koppanva landolt a padon, jelezvén hogy az agykapacitásom meghaladta a kiszabott határt. "Szedd össze magad!" - gondoltam - "Ha megint bealszol tűztan óra alatt, ismételten meglátogathatod a vén fószert az igazgatói irodában..." Így hát erőt véve magamon, felemeltem a fejem és megpróbáltam figyelni az óra hátralevő részében. Az odafigyelés többek közt azért sem ment, mert ezt az anyagot már vettem, és kívülről fújtam az egészet. Ránéztem az órára: még fél óra... Hogy a francba fogom én...? És hosszas gondolkodásomat az ajtón áthallatszó kopogtatás szakította félbe. Nyílt a nagy kétszárnyas kapu és belépett rajta egy gyönyörű lány. Derékig érő hosszú szőke haja akár a nyári szellő kísérte búzamező. Szeme a leggyönyörűbb smaragdhoz hasonlított. Teste olyan kecses, mint egy hattyúnyak. Megállt az előadóterem elején, fellépett a színpadra és bemutatkozott:
- Sziasztok! Jane vagyok! Örülök hogy megismerhetlek titeket! – És mosolyt eresztett felém. Elpirultam! Elpirultam!
- Jane - szólította meg a tanár Mark -, David mellett pont van egy hely. - mutatott felém - Esetleg, ha gondolod, mellette helye... - Ki se mondta, Jane már ott állt gyönyörű mosolyával és megkérdezte tőlem:
- Szabad ez a hely melletted?
Éreztem, hogy elhomályosul a kép, elkezdek szédülni, és...

1
Your rating: Nincs (1 vote)

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 5 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

 Angyalok feszülnek egymásnak.

Összes vers

Összes vers : 6487

Összes próza

Összes próza : 416

Összes kép

Összes kép : 1037

Összes hangos vers

Összes audio : 39