A Tűz Ereje 5. Fejezet

Kiléptem az ajtón. Új ember lettem. A rikító vörös köpenyem suhogva vigyázta lépteim. A csuklyát mélyen a szemembe húztam. Végig mentem a folyosókon, célba véve a kollégiumi szobámat. Az órák végét jelző csengőre kitódultak a diákok. A hír úgy terjedt mint a pestis... Kiválasztott lettem. Suttogások végig kísérték a megjelenésem. De ebből én semmit nem érzékeltem. A cél ott lebegett a szemem előtt. A fejemben csak az a dolog járt.
Megtalálom azt a lányt akit szeretek!
*
Odaértem a szobám elé. Rátettem a kezemet a kilincsre, és tétováztam. Tudtam hogy valaki vár rám bent. Még azt is tudtam ki az a valaki. És nagyon fájt volna bemennem. De muszáj. ,,Mozdulj!” Mondtam magamnak. Végül lenyomtam a kilincset. Az hangos nyikorgással tiltakozott, de én beljebb löktem az ajtót. A szobába teljes sötétség fogadott. Csak itt ott szűrődött át a behúzott függöny résein valamicske fény. Halk, egyenletes szuszogást hallottam az ágyam mellől. Tom volt az, kezét az arcába temetve ült a saját fekhelyén. Csordogáló könnyei karamboloztak keze gödrein.
- Hát elmész? – kérdezte.
- El. – Csak ennyit voltam képes kinyögni. Még mindig ott álltam földbe gyökerezett lábbal az ajtóban. Aztán nagy nehezen elkezdtem egymás elé rakni a lábam. Elbotladoztam az ágyig és előhúztam a táskám. Belekezdtem a pakolásba. Csak a legszükségesebbeket pakoltam be. Aztán felálltam az ágyról. A rugók csak úgy nyikorogtak a kínos csendben. Vállamra lendítettem az utazó batyum, és elindultam kifelé.
- Ha elmész, kegyetlenül megfogod bánni. – suttogta erőtlenül, de kihallottam belőle a csendes fenyegetést.
- Azt hiszem ettől nem kell tartanom. – mondtam háttal neki, hogy ne lássa az arcomat. Egy könnycsepp gördült le az arcomon. Ez a könnycsepp érted hull barátom. Átléptem az ajtó küszöbét és becsuktam az ajtót magam mögött. Ahogy elindultam, a vérvörös köpenyem suhogott mögöttem. Tükrözte a szívem. Vérzett.

1
Your rating: Nincs (1 vote)

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 3 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

Új Éden

Összes vers

Összes vers : 6590

Összes próza

Összes próza : 423

Összes kép

Összes kép : 1040

Összes hangos vers

Összes audio : 39