Működési Szabályzat

Vándor, ki itt megjelensz…

…érezd magad jól, ahogy erdész érzi magát kedves fái között. Nézelődj, csodáld, mit itt találsz! S ha kedved szottyan, hagyd itt Te is lelkednek, szívednek, elmédnek drága kincsét, hogy mi is részesei lehessünk annak, ami Te magad vagy.

Kérünk, óvd ezt a helyet, ahogy törékeny csecsemőt a család legjobb barátja! Gondolj arra, hogy vendégségben vagy, viselkedj illendőn! Ha szeretettel viszonyulsz hozzánk, hamarosan Te magad is családtag lehetsz! Hiszen mi mindenkit befogadunk, akinek szándékai tisztességesek és barátiak.

Ha teheted, építs! Ne árkokat, ne sáncokat, hanem tornyokat, ahonnan messzire láthatsz, várat, ahol biztonságban érezheted magad, ahová elhúzódhatsz a világi nehézségek elől.

Szavaddal ne rombolj soha, hisz az, mi elhagyja szádat, Te magad vagy! Trágárságoddal, bántó, sértő mondataiddal ne illess senkit! Ha más munkájában hibára lelsz, kíméletesen add társad tudtára, törekedj az előrevivő kritikára! Ha valakinek értékeled a munkáját, próbáld azt elfogulatlanul tenni! Koncentrálj az irodalomra és az igazságosságra is! Igyekezz őszinte barátságokat kialakítani, ne érdekkapcsolatokra törekedj!

A javító szándékú kritikát becsüld meg! Növekedni akkor fogsz, ha felesleges hajtásaidat olykor valaki megmetszi. Becsüld és tiszteld a szót, mi azért fogant, hogy jobb lehess és erősebb!

Figyelj ránk! A figyelem, amit embertársaidnak adhatsz, az egyik legnagyobb ajándék! Tedd ezt önzetlenül, ne várj érte viszonzást! Azonban ha valaki szólt hozzád egy-két kedves szót, illendően válaszolj neki!

Amit asztalunkra teszel, mindig a saját termésed legyen! Idegen helyekről származó gyümölccsel gyomrunkat ne akard táplálni! Ha egyszer-egyszer mégis ily dologra adod a fejed, soha ne felejtsd el feltüntetni a kertész nevét, kinek drága termését elénk tetted!

Ne légy mohó, ne akarj mindent egyszerre! Néha a kevesebb…több! Csak a legkiválóbb munkáidat hozd el hozzánk! Ami kevésbé tetszetős szemednek, kérünk, hagyd otthonodban! Ha éretlen még, érleld, ápolgasd, alakítsd, hogy igazán büszke lehess önmagadra! Nem tudunk mindent, minden mennyiségben befogadni! Naponta egynél több alkotást ne hozz, ajtónkon ennél nagyobb mennyiség egyszerre be sem férne!

A politika…sok esetben mintha az ördög játszódása lenne. Ha ilyen témájú írást teszel közzé, magad is könnyen ördögivé válhatsz, ha stílusoddal, eszközeiddel őt szolgálod. Szádra nem kell lakatot tenned, de ne feledd a határokat! Tartsd tiszteletben mások meggyőződését!

Ha képet akarsz közzétenni, gondolj arra, vajon valóban művészi értéket közvetít-e! Ne keverd össze e helyet az otthoni fényképalbumoddal! Bizony jó, ha nem minden kerül ki belőle…

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Legfrissebb kép

Összekapaszkodva II.

Összes vers

Összes vers : 6676

Összes próza

Összes próza : 427

Összes kép

Összes kép : 1048

Összes hangos vers

Összes audio : 39